Concept-Cars.net

 
  Met de Shake dacht Bertone aan grote productiecijfers. De Shake van Bertone
In de archieven van CarShopping.nl kwamen we een auto tegen die we op het eerste gezicht niet meer herkenden. De foto van het voorfront stamt uit 1971 en deed denken aan een amfibievoertuig. Later na vonden we nog meer informatie over deze Italiaanse buggy met Chrysler/Simca componenten.
 
 

Mitsubishi Colt

Mitsubishi Colt als cabrio!

Mitsubishi toonde in 2003 de CZ2. De CZ2 gaf op dat moment de richting aan die Mitsubishi wilde gaan met de nieuwe Colt. De Colt staat inmiddels bij de dealers en dit zal de cabrio-versie worden!

 

Peugeot 907

Superspannende Peugeot 907

Op de Salon van Parijs komt Peugeot vaak met spraakmakende conceptcars. Zo ook dit jaar, namelijk met de Peugeot 907. De 907 is een GT Coupé met klassieke en moderne vormen en onder de deels glazen motorkap een 6.0 liter V12.

 

Ford Shelby

Ford presenteert Shelby GR-1

Ford presenteert in Pebble Beach de nieuwe Shelby GR-1. Deze grotendeels op de Ford GT gebaseerde sportauto wordt aangedreven door een 605 pk sterke V10. Of de Shelby GR-1 in productie komt is niet bekend.

 

Seat Toledo

Seat toont de nieuwe Toledo als 'prototipo'

Dit is de Seat Toledo prototipo, een conceptcar die gepresenteerd is op de Autoshow in Madrid. De Seat Toledo prototipo zal in bijna ongewijzigde vorm in productie gaan als de nieuwe Toledo en dat zal voor velen wel even wennen worden.

 

Nieuwe kleine Fiat

Moderne opvolger van de Fiat 500

De legendarische Fiat 500 herleefd in de vorm van de Fiat Trepiuno! Op de Salon van Genève presenteert Fiat dit nieuwe model die oude tijden weer naar boven moet halen.

 

Mazda zeszits mpv

Toekomstvisie van comcpacte Mazda MPV

Op de Salon van Genève toont Mazda de MX-Flexa, een conceptcar van een zes-zits ruimteauto. De MX-Flexa laat een beetje van Mazda´s toekomstideeën zien.

 

Mercedes Vision

Mercedes Vision GST

Al meerdere malen liet Mercedes de Vision Grand Sports Tourer, ofwel Vision GST zien. Tijdens de Auto Show in Detroit laat Mercedes het ´productiemodel´ zien.

  Assurantiesite.nl

Assurantiesite.nl 

Niet meer willen wachten op een offerte? Op Assurantiesite.nl berekent u heel gemakkelijk en snel het bedrag uit dat u maandelijks kwijt bent voor een autoverzekering!

 

 

Audi op de IAA

Audi op de IAA in Frankfurt

Audi komt met veel nieuws op de IAA in Frankfurt. Zo beleven de nieuwe S4 Cabriolet en Le Mans quattro hier hun wereldpremiere. Verder nog nieuwe motoren voor de A2. A3 en A8.

 

Alfa Romeo 8C Competizione

Alfa Romeo 8C Competizione 

Tijdens de persdagen op de IAA heeft Alfa voor een spectaculaire verrassing gezorgd. Dit is de geheel onverwachte, achterwielaangedreven 8C Competizione!

 

Mercedes IAA

Mercedes op de IAA in Frankfurt

Niet alleen de SLR McLaren maakt zijn werelddebuut in Frankfurt. Ook een nieuwe 4-deurs coupé, een zeventraps automatische transmissie en zuinige motoren zijn er te vinden.

 

Volkswagen Concept-R

Volkswagen Concept R 

De bijzondere Concept R wordt geintroduceerd op de IAA in Frankfurt. Het studiemodel is een serieuze voorbode van de introductie van een open tweezitter!

 

Citroen C-Airlounge

Citroën C-Airlounge concept 

Op de IAA in Frankfurt toont Citroën deze bijzondere C-Airlounge conceptcar. Hiermee laat het Franse merk zien dat een interieur niet eentonig hoeft te zijn!

 

Saab 9-2

Saab 9-2

In 2004 zal Saab de 9-2 in productie nemen. De 9-2 zal gepositioneerd worden onder de 9-3 Sport Sedan en is een 5-deurs hatchback. De auto zal standaard vierwielaandrijving hebben.

 

 

Audi Nuvaroli

Audi Nuvaroli quattro

Een voorproefje van Audi's toekomst, dat is wat de Nuvaroli is. Maar zou dat alleen zo zijn? Misschien als de reacties positief zijn komt de Nuvaroli wel in productie!

 

Rinspeed Bedouin

Rinspeed Bedouin

De Salon van Genève is voor Rinspeed elk jaar weer het moment om met een bijzondere conceptcar te komen. Dit jaar is het een op de Porsche 996 Turbo gebaseerde pick-up/terreinwagen/sportauto.

  Skoda Fabia Paris

Skoda Fabia Paris

Een zeer sportief studiemodel op basis van de Fabia Combi, dat is wat in Parijs te pronken stond. Skoda laat weining los over productie maar dit zou zo de Fabia RS kunnen zijn.

  Opel Eco-Speedster

Opel Eco-Speedster 1.3 CDTI

Opel heeft laten zien dat de combinatie van geweldige prestaties en een laag verbruik samen gaan. De Eco-Speedster, die een top haalt van 250 km/h, verbruikt slecht 2.5 liter op 100 km!

  Saab 9-3X

Saab 9-3X

Saab gunt ons een blik in de toekomst van het merk met de 9-3X Concept. Deze conceptcar, die nooit in productie zal gaan, heeft ongetwijfeld stylingkenmerken die we terug zullen zien in toekomstige Saab modellen.

  Mercedes Vision GST

Mercedes Vision GST

Eerder dit jaar lieten we de Vision GST al zien. Destijds waren er nog geen productieplannen voor dit model. Nu echter heeft Mercedes bekend gemaakt de Vision GST in 2004 in productie te gaan nemen.

  Volvo Safety Concept Car

Volvo Safety Concept Car

De Volvo Safety Concept Car (SCC) is door het Amerikaanse medium Automotive News verkozen tot 'Concept Car of the Year'. Dit ondanks de sterkte concurrentie waar dit superveilige model van Volvo aan werd onderheven.

  Skoda Tudor

Skoda Tudor

De Tsjechen laten ons zien waartoe ze in staat zijn namelijk; het ontwerpen van een klassiek en sportief ogende coupé. De auto ziet er productierijp uit maar die plannen zijn er bij Skoda niet.

  Bugatti EB 16/4 Veyron

Bugatti EB 16/4 Veyron: bijna productierijp

Als deze automobiel inderdaad in het jaar 2003 op de markt verschijnt met de 1001 pk sterke motor, dan hebben alle Ferrari's, Lambo's en soortgenoten het nakijken! Van 0-300 km/h in 14 seconden! We blijven het spannend vinden.

  Rinspeed Presto

Rinspeed Presto

Op de afgelopen AutoSalon van Genève stond de Rinspeed Presto die met een druk op de knop is om te bouwen van een 2-persoons tot een 4-persoons auto. De auto is namelijk te verlengen met 70 cm waardoor er twee ectra zitplaatsen bereikbaar worden.

  BMW CS1 Concept

BMW CS1 Concept

Met de CS1 laat BMW zien hoe zij op styling-gebied denken over hun toekomstige modellen. In de CS1 zijn kenmerken zichtbaar van de nieuwe 7-serie maar ook nieuwe dingen worden getoond. De auto zal onder de 3-serie komen, tenminste als deze in productie gaat.

  Peugeot RC Carreau en RC Pique

Peugeot RC

De Franse fabrikant Peugeot komt met twee hele sportieve en spannende modellen op de proppen; de RC Carreau en de RC Pique. De auto's zijn qua uiterlijk hetzelfde, het verschil ligt onder de motorkap.

 

Volkswagen Magellan

Volkswagen Magellan

Weer een zogenaamde 'Crossover' en nu van Volkswagen. Het Duitse merk laat met dit studiemodel zien hoe het denkt over de toekomst. De auto zal niet in productie gaan.

 

Mercedes Vision GST

Mercedes Vision GST

In het vooronder van deze conceptcar ligt een 5.5 liter AMG motor wat dus kan zorgen voor leuke prestaties. Productieplannen zijn er niet maar zoals bij elke conceptcar kunnen we delen gaan terug zien.

 

Chrysler Pacifica

Chrysler Pacifica

Op dit moment gaat de Pacifica nog als conceptcar door het leven maar over een jaar zal de auto in de VS in productie gaan. Met een lengte van 5 meter en een breedte van 2 meter is het een flinke auto die een zee aan ruimte biedt aan zowel passagiers als bagage.

  Zender Straight 8

Zender Straight 8

Dit is de Straight 8, Zender's achtste conceptcar. De Straight 8 is gebasseerd op de BMW Z3 en onder de kap ligt een M-motor van BMW. Deze levert 321 pk waarmee de auto in 5,2 seconden naar de honderd sprint.

 

Laatst bijgewerkt 6 jan 2014

 © 2002-2014 The CSI Web Company - all rights reserved